Variere din veggieburger ved at gøre den til en sandwich.Her har vi kombineret vores solsikkeburgere med en cremet karrydressing med solsikkefrø og æble. Så godt!
8 skiver surdejsbrød (eller rugbrød)
1 pakke solsikkebrugere
1 dl syltet rødløg
1 romain salat
1 bredbladet salat
Karrydressing
1 dl solsikkefrø
1 tsk karrypulver
1/2 tsk stødt spidskommen
1 lille æble
1 selleri stilk
1/2 citron, juice
1 dl plantebaseret yoghurt (eller græsk yoghurt)
1 dl vegansk mayonnaise
1 spsk rosiner
1 spsk olivenolie
Salt og sort peber
Rist solsikkefrø på en tør pande over medium varme, så snart de begynder at få lidt farve, tilføj karrypulver, spidskommen og en stor knivspids salt på og lad dem stege i nogle få minutter til. Hæld i en lille skål for at afkøle. I mellemtiden finhakkes æblet og selleriblade snittes i tynde skiver og blandes i en skål sammen med citron, yoghurt, mayonnaise, rosiner, salt og friskkværnet sort peber. Rør til en cremet blanding. Hak de afkølede solsikkefrø groft, hæld i blandingen og rør.
Steg solsikkeburgere i henhold til instruktionerne på pakken.
Spred et tykt lag karrydressing på et stykke surdejsbrød, læg burgeren på, top med syltet rødløg og salat og læg låget på. Gentag med de andre sandwich.
Ingredienser
8 skiver surdejsbrød (eller rugbrød)
1 pakke solsikkebrugere
1 dl syltet rødløg
1 romain salat
1 bredbladet salat
Karrydressing
1 dl solsikkefrø
1 tsk karrypulver
1/2 tsk stødt spidskommen
1 lille æble
1 selleri stilk
1/2 citron, juice
1 dl plantebaseret yoghurt (eller græsk yoghurt)
1 dl vegansk mayonnaise
1 spsk rosiner
1 spsk olivenolie
Salt og sort peber
Fremgangsmåde
Rist solsikkefrø på en tør pande over medium varme, så snart de begynder at få lidt farve, tilføj karrypulver, spidskommen og en stor knivspids salt på og lad dem stege i nogle få minutter til. Hæld i en lille skål for at afkøle. I mellemtiden finhakkes æblet og selleriblade snittes i tynde skiver og blandes i en skål sammen med citron, yoghurt, mayonnaise, rosiner, salt og friskkværnet sort peber. Rør til en cremet blanding. Hak de afkølede solsikkefrø groft, hæld i blandingen og rør.
Steg solsikkeburgere i henhold til instruktionerne på pakken.
Spred et tykt lag karrydressing på et stykke surdejsbrød, læg burgeren på, top med syltet rødløg og salat og læg låget på. Gentag med de andre sandwich.