Tofu badet i en frisk og lækker ingefærmarinade, finstrimlet sprød salat med frisk mynte og ris med kokos. Det lyder som en ferienat i Vietnam, men kan blive din middag i aften!
Kokosris
4 dl jasminris
1 dl revet kokosnød
Marinade
4 spsk sesamolie
4 spsk riseddike
2 spsk tamari
2 spsk ahornsirup
2 spsk frisk skrevet, ingefær
1 lime, juice
Tofu
1 spsk kokosolie
1 pakke tofu
Strimlet salat
1/4 kål
1 pakke sukkerærter
2 gulerødder
1 rød peber
1 bundt koriander
1 bundt frisk mynte
1 rød chili
1/2 dl ristede jordnødder, groft hakket
1 lime, delt
Kog risene i henhold til instruktionerne på pakken, mens du tilbereder de andre ingredienser.
Hæld alle ingredienserne til marinaden i en skål og pisk sammen.
Tag tofu'en ud af pakken, pak den ind i et viskestykke eller køkkenpapir og pres forsigtigt, men fast så, så meget væske som muligt kommer ud. Skær derefter i skiver, der er ca. 1 cm tykke.
Sæt en stegepande på medium varme og tilføj en spsk. kokosolie. Steg tofu-skiverne i et par minutter på hver side, indtil de er gyldne. Læg til side i en serveringsskål, og hæld ¾ af marinaden over, og gem resten til salaten.
Skær kål fine i tynde strimler samt sukkerærter, gulerødder og peberfrugter tyndt. Den nemmeste måde er at bruge et mandolinjern.
Hak urterne fint og chili groft. Hæld i dressingen og hæld dressingen over salaten og vend den rundt. Top med hakkede jordnødder.
Tør tofu-panden af, og tørsteg kokosflager i et par minutter. Fluff ris op og vend den ristede kokosnød i.
Server salaten med kokosrisen og den ingefærmarinerede tofu.
Ingredienser
Kokosris
4 dl jasminris
1 dl revet kokosnød
Marinade
4 spsk sesamolie
4 spsk riseddike
2 spsk tamari
2 spsk ahornsirup
2 spsk frisk skrevet, ingefær
1 lime, juice
Tofu
1 spsk kokosolie
1 pakke tofu
Strimlet salat
1/4 kål
1 pakke sukkerærter
2 gulerødder
1 rød peber
1 bundt koriander
1 bundt frisk mynte
1 rød chili
1/2 dl ristede jordnødder, groft hakket
1 lime, delt
Fremgangsmåde
Kog risene i henhold til instruktionerne på pakken, mens du tilbereder de andre ingredienser.
Hæld alle ingredienserne til marinaden i en skål og pisk sammen.
Tag tofu'en ud af pakken, pak den ind i et viskestykke eller køkkenpapir og pres forsigtigt, men fast så, så meget væske som muligt kommer ud. Skær derefter i skiver, der er ca. 1 cm tykke.
Sæt en stegepande på medium varme og tilføj en spsk. kokosolie. Steg tofu-skiverne i et par minutter på hver side, indtil de er gyldne. Læg til side i en serveringsskål, og hæld ¾ af marinaden over, og gem resten til salaten.
Skær kål fine i tynde strimler samt sukkerærter, gulerødder og peberfrugter tyndt. Den nemmeste måde er at bruge et mandolinjern.
Hak urterne fint og chili groft. Hæld i dressingen og hæld dressingen over salaten og vend den rundt. Top med hakkede jordnødder.
Tør tofu-panden af, og tørsteg kokosflager i et par minutter. Fluff ris op og vend den ristede kokosnød i.
Server salaten med kokosrisen og den ingefærmarinerede tofu.