Tænk at man kan lave en supergod og cremet vegansk mousse, som kun består af aquafaba, kokosfløde, ahornsirup og peanutbutter. Drys gerne med lidt bær for syrlighed og ristede nødder for sprødhed.
1 dl aquafaba fra Urtekram kikærter
1 dl Urtekram peanutbutter uden salt
4 spsk Urtekram ahornsirup
½ tsk salt
1 dl Urtekram kokosfløde (kun den tykke, cremede del i dåsen)
2 spsk fintrevet mørk chokolade
2 spsk finhakkede peanuts
12 friske eller frosne hindbær
Pisk aquafaba til en luftig masse med en håndmixer. Massen skal have samme konsistens som æggehvider, der piskes til marengs.
Pisk kokosfløden i en separat skål med en håndmixer.
Kom peanutbutter, ahornsirup og salt i kokosfløden.
Vend derefter det piskede aquafaba med en dejskraber, så moussen bliver luftig og jævn.
Fyld i fire glas og pynt med lidt revet chokolade. Stil i køleskabet i mindst 3 timer.
Top med finthakkede peanuts og hindbær.
Ingredienser
1 dl aquafaba fra Urtekram kikærter
1 dl Urtekram peanutbutter uden salt
4 spsk Urtekram ahornsirup
½ tsk salt
1 dl Urtekram kokosfløde (kun den tykke, cremede del i dåsen)
2 spsk fintrevet mørk chokolade
2 spsk finhakkede peanuts
12 friske eller frosne hindbær
Fremgangsmåde
Pisk aquafaba til en luftig masse med en håndmixer. Massen skal have samme konsistens som æggehvider, der piskes til marengs.
Pisk kokosfløden i en separat skål med en håndmixer.
Kom peanutbutter, ahornsirup og salt i kokosfløden.
Vend derefter det piskede aquafaba med en dejskraber, så moussen bliver luftig og jævn.
Fyld i fire glas og pynt med lidt revet chokolade. Stil i køleskabet i mindst 3 timer.