Lagkage med tranebærcreme og rødbedeglasur

Brød & Bagværk
Serveringer: 8

Ingredienser

Lagkagebundene

6 æg
300 g rørsukker
5 spsk. kakaopulver 22%
2 tsk. vaniljepulver
½ tsk. salt
280 g sigtet speltmel
4 tsk. bagepulver
Tranebærcreme
3 dl letmælk
4 spsk. rørsukker
½ tsk. vaniljepulver
2 spsk. maizenamel
2 æggeblommer
½ l piskefløde
4 tsk. tranebærpulver  
Flødeskum til lagkagens sider
¼ l piskefløde
1 spsk. Biotta rødbedesaft

Rødbedeglasur til kagens top

300 g. flormelis
4 spsk. Biotta rødbedesaft
Kakaonibs
Friske bær

Fremgangsmåde

Pisk æg og sukker godt sammen i en skål.
Dernæst sigtes alle de tørre ingredienser ned i skålen, og vendes sammen med æggesnapsen, ikke røre men vende.
Kom dejen i en springform som er 24 cm. i diameter, smør springformen med lidt fedtstof.
Bag kagen i ovnen ved 180 grader i 20-30 minutter, eller indtil dejen ikke længere hænger fast på en tandstik.
Herefter laves cremen til at lægge imellem bundene.
Kom alle ingredienserne, på nær tranebærpulver og fløde, op i en kasserolle og rør godt rundt.
Lad cremen varme op ved middelvarme under omrøring, indtil den tykner.
Cremen tages af varmen og kommes op i en skål.
Dæk med film, helt ned til cremens overflade og sæt på køl.
Pisk fløden til skum og bland med tranebærpulver.
Når cremen er afkølet piskes den igennem i 1 minut, hvorefter tranebærfløden vendes sammen med.
Når kagen er bagt, skal denne afkøle på en bagerist.
Tag kagen ud af formen når du kan røre ved springformen.
Lad den køle yderligere 20-30 minutter inden du skærer den i 3 lige tykke bunde.
Når kagen er afkølet og skåret til 3 bunde, bygges den op på et lagkagefad, med et lag tranebærcreme mellem hvert lag, dog ikke på toppen.
Brug en spatel til at dække siderne med lidt af cremen, så du får en glat overflade.
Lav glasuren til kagens top, rør de to ingredienser sammen.
Glasuren må ikke være så tynd at den ryger ned af siderne.
Kom glasuren på kagens top.
Dys med kakaonibs og bær i midten.
Hæld fløden op i en skål, og pisk den til en fast skum, tilsæt herefter rødbedesaften, og rør den forsigtigt i fløden.
Kom rødbedefløden op i en sprøjtepose med en stjerneformet tyl, og sprøjt kagen op som vist på billedet.    

Lignende opskrifter