Svamperisotto

Hovedret
Serveringer: 4

Ingredienser

200 g risotto ris
2 stk. skalotteløg
2 fed hvidløg
1/2 stk. fennikel
2 dl hvidvin
5 dl grøntsagsbouillon
60 g revet parmesanost
60 g smør
2 spsk. olivenolie
250 g svampe (5 spsk. olie)
Frisk basilikum
Parmesanost  

Fremgangsmåde

Pil og hak løget og fennikel.
Tag en gryde eller satuerpande og steg blandingen i olie ved middelvarme indtil de er klare og glasagtige at se på.
Tilsæt risene, og rist dem af under omrøring, indtil risene begynder at blive klare.
Hæld vin ved, og rør, til risene har opsuget væden.
Tilsæt bouillonen lidt ad gangen – tilsæt mere, når den forrige portion næsten er helt opsuget af risene.
Steg svampene ved høj varme i smør eller olie på en anden pande.
Rør smør og parmesan i den færdigkogte risotto. Smag evt. til med salt og peber.
Tilsæt svampene og server toppet med frisk basilikum og lidt revet parmesan

Lignende opskrifter