Sprød mandeltofu med syltede grøntsager og sorte ris
Hovedret
Serveringer: 4
Af Maja Warodell
3 dl Urtekram sorte ris
6 dl vand
1 spsk bouillonpulver
SYLTEDE GRØNTSAGER
1 agurk
2 rødløg
1 dl Urtekram æblecidereddike
1 dl Urtekram agavesirup
3 dl vand
1 tsk salt
MANDELTOFU
1 pakke Urtekram Tofu neutral
3 spsk Urtekram majsstivelse
2 spsk Urtekram kokosolie
3 spsk Urtekram Almond butter
2 spsk Urtekram Tamari soja
1 spsk friskrevet ingefær
1 revet fed hvidløg
1 spsk Urtekram agavesirup
1 spsk sesamolie
Saften af 1/2 lime
TILBEHØR
Sød chilisauce
Frisk koriander
Urtekram Sesamfrø
Skyl risen, og tilsæt derefter vand og bouillon. Lad det koge, og lad det derefter små simre i ca. 25 minutter.
Skær løg og agurk i tynde skiver, helst med mandolin, og anbring dem derefter i en krukke med låg.
Bland eddike, agavesirup, vand og salt sammen, og hæld derefter lagen over agurker og løg. Læg låget på, og lad det stå, indtil det er tid til at spise.
Skær tofu i terninger. Sigt derefter majsstivelse henover tofustykkerne og sørg for, at alle sider er dækket.
Steg derefter tofustykkerne sprøde i kokosolie i ca. 10 minutter.
Bland mandelsmør, soja, ingefær, hvidløg, agavesirup og sesamolie og hæld dette over tofustykkerne. Steg i yderligere 5 minutter, så blandingen klæber godt fast på tofustykkerne.
Server det stegte tofu over risen og top med syltede grøntsager, sød chilisauce, koriander og sesamfrø.
Ingredienser
3 dl Urtekram sorte ris
6 dl vand
1 spsk bouillonpulver
SYLTEDE GRØNTSAGER
1 agurk
2 rødløg
1 dl Urtekram æblecidereddike
1 dl Urtekram agavesirup
3 dl vand
1 tsk salt
MANDELTOFU
1 pakke Urtekram Tofu neutral
3 spsk Urtekram majsstivelse
2 spsk Urtekram kokosolie
3 spsk Urtekram Almond butter
2 spsk Urtekram Tamari soja
1 spsk friskrevet ingefær
1 revet fed hvidløg
1 spsk Urtekram agavesirup
1 spsk sesamolie
Saften af 1/2 lime
TILBEHØR
Sød chilisauce
Frisk koriander
Urtekram Sesamfrø
Fremgangsmåde
Skyl risen, og tilsæt derefter vand og bouillon. Lad det koge, og lad det derefter små simre i ca. 25 minutter.
Skær løg og agurk i tynde skiver, helst med mandolin, og anbring dem derefter i en krukke med låg.
Bland eddike, agavesirup, vand og salt sammen, og hæld derefter lagen over agurker og løg. Læg låget på, og lad det stå, indtil det er tid til at spise.
Skær tofu i terninger. Sigt derefter majsstivelse henover tofustykkerne og sørg for, at alle sider er dækket.
Steg derefter tofustykkerne sprøde i kokosolie i ca. 10 minutter.
Bland mandelsmør, soja, ingefær, hvidløg, agavesirup og sesamolie og hæld dette over tofustykkerne. Steg i yderligere 5 minutter, så blandingen klæber godt fast på tofustykkerne.
Server det stegte tofu over risen og top med syltede grøntsager, sød chilisauce, koriander og sesamfrø.