Lasagne med græskar

Hovedret
Serveringer: 4

Ingredienser

250 lasagneplader, fuldkorns
1 kg græskar eller søde kartofler
200g revet parmigiano reggiano (Parmesan ost)
2 spsk. hvidvinseddike
½ tsk. muskatnød, revet
40 g smør
2 spsk. Olivenolie
30g sigtet speltmel
½ glas mælk fx sojamælk med calcium
Havsalt og friskkværnet peber
Evt. speltrasp, eller anden rasp

Fremgangsmåde

Søde kartofler skræl de søde kartofler, og skær dem i tern, bag ca. 30 min. ved 200 oC.

Mos dem de bagte kartofler og smag til med hvidvinseddike.
Smelt ca. 20g smør og tilsæt melet og tilsæt langsomt mælken, pisk grundigt, for at undgå klumper.
Lad det simre 5 min tilsæt derefter den orange creme, muskatnød, salt og peber.
Læg lasagnepladerne i letsaltet vand i ca. 1 minut, ikke alle sammen.
Smør et fad med olivenolie og byg lasagnen med min. 4-5 lag af lasagne og creme, og parmigiano reggiano.
Tilsæt små stykker smør og drys med rasp på sidste lag
Bag lasagnen I ovnen ved 180° i 40 min. og ’grill’ til sidst 5 min. for at få en sprød overflade.
Server med en grøn salat.

Lignende opskrifter