Grillet Portabellosvampe med cremet kikærtemos, toppet med ristede kikærter og tørret oregano.
4 store portobellosvampe
olivenolie
tørret oregano
friske urter, såsom kørvel, basilikum og brøndkarse
CREMET KIKÆRTEMOS
2 spsk olivenolie
2 spsk finhakede skalotteløg
1 spsk finhakket hvidløg
1 dl vegansk fløde
2 spsk rødvinseddike
300 g kogte kikærter
flagesalt og sort peber
MARINADE
4 spsk neutral olie
2 spsk tamari
saften fra ½ citron
1 spsk rørsukker
1 hvidløgs fed
RISTEDE KIKÆRTER
100 g kogte ærter
1 spsk olivenolie
flagesalt og sort peber
Bland alle ingredienser til marinaden med i en foodprocessor. Rens svampen og skær den i 5 mm tykke skiver. Læg dem på en bageplade og pensle med marinaden. Drej og pensel den anden side.
Hæld en spiseskefuld olivenolie i en gryde og indstil til medium varme. Tilsæt løg og hvidløg og steg, indtil de er bløde uden at tage farve. Hæld eddike og fløde i, og rør et par gange. Tilsæt kikærterne, fortsæt med at røre, så alt blandes godt, sænk varmen lidt og lad det småsimre ved svag varme i cirka 5 minutter. Bland det jævnt med en håndblender eller i en foodprocessor. Krydre med salt og peber.
Fortsæt med de ristede kikærter. Læg 100 g kogte kikærter på køkkenrullepapir for at tørre lidt. Læg dem derefter i en skål, og tilsæt olie, salt og peber. Rist kikærterne på et lag bagepapir i ovnen ved 225 grader i cirka 15 minutter.
Tænd grillen, og lad den få en god varme. Grill svampene på grillen, vend og pensle lejlighedsvis med lidt mere af marinaden. Når svampen begynder at få en dejlig karamelliseret gyldenbrun overflade, er de færdige.
Ingredienser
4 store portobellosvampe
olivenolie
tørret oregano
friske urter, såsom kørvel, basilikum og brøndkarse
CREMET KIKÆRTEMOS
2 spsk olivenolie
2 spsk finhakede skalotteløg
1 spsk finhakket hvidløg
1 dl vegansk fløde
2 spsk rødvinseddike
300 g kogte kikærter
flagesalt og sort peber
MARINADE
4 spsk neutral olie
2 spsk tamari
saften fra ½ citron
1 spsk rørsukker
1 hvidløgs fed
RISTEDE KIKÆRTER
100 g kogte ærter
1 spsk olivenolie
flagesalt og sort peber
Fremgangsmåde
Bland alle ingredienser til marinaden med i en foodprocessor. Rens svampen og skær den i 5 mm tykke skiver. Læg dem på en bageplade og pensle med marinaden. Drej og pensel den anden side.
Hæld en spiseskefuld olivenolie i en gryde og indstil til medium varme. Tilsæt løg og hvidløg og steg, indtil de er bløde uden at tage farve. Hæld eddike og fløde i, og rør et par gange. Tilsæt kikærterne, fortsæt med at røre, så alt blandes godt, sænk varmen lidt og lad det småsimre ved svag varme i cirka 5 minutter. Bland det jævnt med en håndblender eller i en foodprocessor. Krydre med salt og peber.
Fortsæt med de ristede kikærter. Læg 100 g kogte kikærter på køkkenrullepapir for at tørre lidt. Læg dem derefter i en skål, og tilsæt olie, salt og peber. Rist kikærterne på et lag bagepapir i ovnen ved 225 grader i cirka 15 minutter.
Tænd grillen, og lad den få en god varme. Grill svampene på grillen, vend og pensle lejlighedsvis med lidt mere af marinaden. Når svampen begynder at få en dejlig karamelliseret gyldenbrun overflade, er de færdige.