Grillede gulerødder med forårsløg og hvid bønnemos
Hovedret
>60 min
Serveringer: 4
Grillede gulerødder og forårsløg med cremet hvid bønnemos med æblecidereddike og ingefær, marinerede sorte belugalinser med chili, friske urter og citronskal.
8 små gulerødder
8 mellemstore forårsløg
2 dl olivenolie
Flint salt, peber og frisk timian
MARINEREDE BELUGALINSER
2 kop kogte beluga-linser
2 spsk ramme løgolie
1 spsk æble cider eddike
saften fra ½ lime
HVID BØNNEMOS
2 spsk rapsolie
2 spsk finhakede skalotteløg
1 spsk finhakket hvidløg
1 spsk æblecidereddike
1 tsk agavesirup
400 g butter beans
1 spsk ingefær shot
1 dl vegansk creme
Tænd grillen. Hæld olivenolien i en plastikpose, stor nok til at holde gulerødderne og forårsløgene. Tilsæt salt og peber. Placer posen ved siden af grillen, så den er lige ved hånden. Placer gulerødderne og forårsløgene på grillen, mens trækul stadig brænder. Grill dem rundt, så overfladen er let brændt. Løft dem op med et tang, og læg dem i plastikposen. Bind posen igen og ryst den, så olien dækker alt. Lad gulerødderne og løgne være i posen i cirka 20 minutter, så de dampes på ved egen varme.
Kog beluga-linserne som anvist på emballagen, si dem og lad dem tørre et stykke tid. Læg dem i en skål, og tilsæt de andre ingredienser til marinaden og rør forsigtigt med en ske.
Tilføj en spiseskefuld madolie i en gryde og sæt den på medium varme. Tilsæt løg og hvidløg og steg, indtil de er bløde uden farve. Tilsæt æblecidereddike, sirup, bønner, ingefær shot og fløde, og fortsæt med at røre, så alt blandes godt, reducer varmen lidt og lad det småkog på svag varme i ca. 10 minutter. Blend bønneblandingen til en grov mos.
Ingredienser
8 små gulerødder
8 mellemstore forårsløg
2 dl olivenolie
Flint salt, peber og frisk timian
MARINEREDE BELUGALINSER
2 kop kogte beluga-linser
2 spsk ramme løgolie
1 spsk æble cider eddike
saften fra ½ lime
HVID BØNNEMOS
2 spsk rapsolie
2 spsk finhakede skalotteløg
1 spsk finhakket hvidløg
1 spsk æblecidereddike
1 tsk agavesirup
400 g butter beans
1 spsk ingefær shot
1 dl vegansk creme
Fremgangsmåde
Tænd grillen. Hæld olivenolien i en plastikpose, stor nok til at holde gulerødderne og forårsløgene. Tilsæt salt og peber. Placer posen ved siden af grillen, så den er lige ved hånden. Placer gulerødderne og forårsløgene på grillen, mens trækul stadig brænder. Grill dem rundt, så overfladen er let brændt. Løft dem op med et tang, og læg dem i plastikposen. Bind posen igen og ryst den, så olien dækker alt. Lad gulerødderne og løgne være i posen i cirka 20 minutter, så de dampes på ved egen varme.
Kog beluga-linserne som anvist på emballagen, si dem og lad dem tørre et stykke tid. Læg dem i en skål, og tilsæt de andre ingredienser til marinaden og rør forsigtigt med en ske.
Tilføj en spiseskefuld madolie i en gryde og sæt den på medium varme. Tilsæt løg og hvidløg og steg, indtil de er bløde uden farve. Tilsæt æblecidereddike, sirup, bønner, ingefær shot og fløde, og fortsæt med at røre, så alt blandes godt, reducer varmen lidt og lad det småkog på svag varme i ca. 10 minutter. Blend bønneblandingen til en grov mos.