Saftige rosin scones

Brød & Bagværk
Serveringer: 8

Ingredienser

225 g sigtet speltmel
2 tsk. bagepulver
1/4 tsk. havsalt
25 g rørsukker
50 g koldt smør eller kokosolie
1 æg
1 dl skyr
75 g mørke rosiner

Fremgangsmåde

Varm ovnen op til 200 grader.
Bland de tørre ingredienser i en skål.
Skær smørret i tern og smuldr det ud i melblandingen.
Bland æg og skyr i en anden skål.
Tilsæt rosinerne i melblandingen og lav en fordybning i midten.
Hæld æggeblandingen i og miks det hurtigt sammen.
Vend dejen forsigtigt ud på et meldrysset bord og form den til en rektangel med en højde på ca. 3-4 cm.
Skær dejen ud i 8 stykker og placér dem på en bageplade med bagepapir.
Bages midt i ovnen i ca. 8 minutter.
Scones skal helst spises samme dag. Nyd dem med smør og evt. abrikosmarmelade og en kop varm te.

Lignende opskrifter