Lækre boller eller brød med frugt og kerner

Brød & Bagværk
Serveringer: 20

Ingredienser

5 dl vand
1 dl kærnemælk
1 spsk. ahornsirup
50 g gær
2 tsk. fint havsalt
1 æble, groft revet
100 g gulerødder, groft revet
100 g strødadler, strøabrikoser eller strøfigner
50 g boghvede, hel
50 g solsikkekerner
Ca. 1 kg sigtet speltmel
1 sammenpisket æg til pensling

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i lunkent vand.
Tilsæt ahornsirup og kærnemælk.
Riv æblet og gulerødderne og kom det i væsken sammen med tørret frugt, kerner og salt.
Tilsæt melet lidt ad gange, og ælt dejen sammen til den bliver ensartet og smidig.
Lad dejen hæve under et klæde ved stuetemperatur i 30-40 minutter.
Form bollerne eller to brød og lad dem efterhæve ca. 30 min.
Pensle dem med æg. Tænd ovnen på 200 grader.
Bag bollerne i 15-20 min. Bag brødene 30-35 min.
Lad dem køle af på en rist.
Velbekomme!

Lignende opskrifter