Produkter
Opskrifter
PRODUKTER
Produkter
Krydderier
Olie & eddike
Mysli & flakes
Tørrede frugter & mos
Bælgfrugter & konserves
Vegetarisk
Tofu
Frost
Nøddesmør & smørbart
Glutenfri
Nødder & snacks
Bagning
Bønner, frø & linser
Ris, gryn & pasta
Drikkevarer
Juice
Brød & kiks
Garniture, dressing & bouillon
Bær- og proteinpulver
Foodservice
OPSKRIFTER
Alle opskrifter
Frokost & aftensmad
Hovedretter
Veganske opskrifter
SKØNHED
Oplev Urtekram Beauty
BÆREDYGTIGHED
Grøn mad
Ansvarsfuld indkøb
OM OS
Om os
Vores mærkninger
FAQ
Cookies og GDPR
Nyhedsbrev
Kontakt
DK
SE
DK
NO
EN
DE
FI
Klassiske fødselsdagsboller med spelt
Brød & Bagværk
Serveringer: 18
Ingredienser
Fremgangsmåde
50 g gær
2 spsk. Urtekram rørsukker
½ tsk. Urtekram fint atlanterhavsalt
8 dl mælk
100 g smør
1200 g Urtekram sigtet speltmel
2 æggeblommer til pensling
Opløs gær, salt og sukker i en skål.
Smelt smør i en kasserolle. Når smørret næsten er smeltet tilsættes mælken, og lunes i 2 minutter ved middelvarme.
Kom den lune smør–mælke blanding op i skålen og rør.
Sigt melet i blandingen, indtil den ikke hænger i skålen mere. Kan nemmest gøres på en røremaskine.
Lad dejen hæve i skålen et lunt sted i 1 time.
Når dejen har hævet formes 18-20 boller på et meldrysset bord, og sættes på en bageplade med bagepapir.
Lad bollerne efterhæve i 15 minutter.
Tænd ovnen på 200 grader.
Når bollerne har hævet færdigt, pensles de med æggeblomme.
Bag bollerne i 16-18 minutter ved 200 grader.
Lad bollerne køle af inden du skære dem over.
Ingredienser
50 g gær
2 spsk. Urtekram rørsukker
½ tsk. Urtekram fint atlanterhavsalt
8 dl mælk
100 g smør
1200 g Urtekram sigtet speltmel
2 æggeblommer til pensling
Fremgangsmåde
Opløs gær, salt og sukker i en skål.
Smelt smør i en kasserolle. Når smørret næsten er smeltet tilsættes mælken, og lunes i 2 minutter ved middelvarme.
Kom den lune smør–mælke blanding op i skålen og rør.
Sigt melet i blandingen, indtil den ikke hænger i skålen mere. Kan nemmest gøres på en røremaskine.
Lad dejen hæve i skålen et lunt sted i 1 time.
Når dejen har hævet formes 18-20 boller på et meldrysset bord, og sættes på en bageplade med bagepapir.
Lad bollerne efterhæve i 15 minutter.
Tænd ovnen på 200 grader.
Når bollerne har hævet færdigt, pensles de med æggeblomme.
Bag bollerne i 16-18 minutter ved 200 grader.
Lad bollerne køle af inden du skære dem over.
Lignende produkter
Fint Atlanterhavssalt
1 kg
Gyldent rørsukker
1 kg
Sigtet speltmel
1 kg
Lignende opskrifter
Glutenfrie pestomuffins
Glutenfri knækbrød
Veganske kanelsnegle med chokolade- og pekanglasur
Luksuriøs vegansk chokoladekage
Vis flere opskrifter
Hvad leder du efter?
Produkter (
)
Opskrifter (
)
Indhold (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent