Lækre søde boller med kardemomme. Til fødselsdag og andre gode stunder. Let at tilberede. Kan forberedes dagen før. Glutenfri & med højt fiberindhold.
1 pose Glutenfri fødselsdagsboller bagemix
520 g mælk (alt. havre- eller rismælk)
50 g smør (alt. neutral kokosolie)
20 g gær (frisk, glutenfri)
Find en form som passer på formen af en bolle. 6-9 stk. afhængig af størrelsen. Formen kan være en glasskål med 10 cm i diameter, 5 cm høj, ca. 2 dl. Beklæd formene med film.
Find en stor røreskål og et piskeris.
Lun smør og mælk.
Tilsæt gær og pisk til det er opløst.
Tilsæt derefter melblandingen under piskning til der opnås en tyk grød uden klumper. Hæld straks dejen i formene. Dæk med film og stil dejen ved stuetemperatur i et par timer. Når dejen er hævet fint sættes den i køleskabet i minimum 2 timer. Gerne natten over.
Tænd for ovnen på ca. 200 grader og tag dejen ud af køleskabet.
Løft dejen ud af formen ved at tage fat i filmen og sæt dem forsigtigt på en bageplade med bagepapir. Med bunden i vejret. Pensel evt. med mælk eller pisket æg.
Bollerne bages i ca. 20 minutter.
Efter bagning skal de stå og køle af ca. 1/2 time inden de spises.
Ingredienser
1 pose Glutenfri fødselsdagsboller bagemix
520 g mælk (alt. havre- eller rismælk)
50 g smør (alt. neutral kokosolie)
20 g gær (frisk, glutenfri)
Fremgangsmåde
Find en form som passer på formen af en bolle. 6-9 stk. afhængig af størrelsen. Formen kan være en glasskål med 10 cm i diameter, 5 cm høj, ca. 2 dl. Beklæd formene med film.
Find en stor røreskål og et piskeris.
Lun smør og mælk.
Tilsæt gær og pisk til det er opløst.
Tilsæt derefter melblandingen under piskning til der opnås en tyk grød uden klumper. Hæld straks dejen i formene. Dæk med film og stil dejen ved stuetemperatur i et par timer. Når dejen er hævet fint sættes den i køleskabet i minimum 2 timer. Gerne natten over.
Tænd for ovnen på ca. 200 grader og tag dejen ud af køleskabet.
Løft dejen ud af formen ved at tage fat i filmen og sæt dem forsigtigt på en bageplade med bagepapir. Med bunden i vejret. Pensel evt. med mælk eller pisket æg.
Bollerne bages i ca. 20 minutter.
Efter bagning skal de stå og køle af ca. 1/2 time inden de spises.