Lækre klassiske burger boller. Perfekt til burger & sandwich. Let at tilberede. Kan forberedes dagen før. Glutenfri & med højt fiberindhold.
1 pose Glutenfri burgerbolle bagemix
600 g lunkent vand
15 g gær, (frisk, glutenfri)
40 g solsikkeolie
Find en form som passer på formen af en burgerbolle. Formen kan være en glasskål med 12 cm i diameter, 5,5 cm høj, ca. 3 dl. Ca. 6 stk. afhængig af størrelsen.
Beklæd formene med film.
Find en stor røreskål og et piskeris.
Tilsæt gær til vandet og pisk til det er opløst.
Tilsæt olie hertil og derefter melblandingen under piskning til der opnås en tyk grød uden klumper.
Hæld straks dejen i formene.
Dæk med film og stil dejen ved stuetemperatur i et par timer.
Når dejen er hævet fint, sættes den i køleskabet i minimum 2 timer. Gerne natten over.
Tænd for ovnen på ca. 200 grader og tag dejen ud af køleskabet.
Løft dejen ud af formen ved at tage fat i filmen og sæt dem forsigtigt på en bageplade med bagepapir. Med bunden i vejret. Pensel evt. med mælk eller pisket æg og drys med sesamfrø.
Bollerne bages i ca. 20 minutter.
Efter bagning skal de stå og køle af ca. 1/2 time inden de spises.
Ingredienser
1 pose Glutenfri burgerbolle bagemix
600 g lunkent vand
15 g gær, (frisk, glutenfri)
40 g solsikkeolie
Fremgangsmåde
Find en form som passer på formen af en burgerbolle. Formen kan være en glasskål med 12 cm i diameter, 5,5 cm høj, ca. 3 dl. Ca. 6 stk. afhængig af størrelsen.
Beklæd formene med film.
Find en stor røreskål og et piskeris.
Tilsæt gær til vandet og pisk til det er opløst.
Tilsæt olie hertil og derefter melblandingen under piskning til der opnås en tyk grød uden klumper.
Hæld straks dejen i formene.
Dæk med film og stil dejen ved stuetemperatur i et par timer.
Når dejen er hævet fint, sættes den i køleskabet i minimum 2 timer. Gerne natten over.
Tænd for ovnen på ca. 200 grader og tag dejen ud af køleskabet.
Løft dejen ud af formen ved at tage fat i filmen og sæt dem forsigtigt på en bageplade med bagepapir. Med bunden i vejret. Pensel evt. med mælk eller pisket æg og drys med sesamfrø.
Bollerne bages i ca. 20 minutter.
Efter bagning skal de stå og køle af ca. 1/2 time inden de spises.