Lækre svampede glutenfri boller med chiafrø. Perfekt til morgenmad eller madpakke. Let at tilberede. Kan forberedes dagen før. Glutenfri & med højt fiberindhold.
1 pose Glutenfri boller med chiafrø
6 g gær (frisk, glutenfri)
650 g lunkent vand
Olie
Chiafrø
Formen skal være Ca. B 14 x L 20 cm stor og minimum 6 cm høj. Ca. 1,8 L. Beklæd en form med film og pensel filmen med lidt olie.
Find en stor røreskål og et piskeris.
Tilsæt gær til vandet og pisk til det er opløst.
Tilsæt derefter melblandingen under piskning til der opnås en tyk grød uden klumper.
Hæld straks dejen i formen. Drys evt. med nogle Chiafrø.
Dæk med film og stil dejen ved stuetemperatur i et par timer. Når dejen er hævet fint sættes den i køleskabet i minimum 2 timer. Gerne natten over.
Tænd for ovnen på ca. 220 grader og tag dejen ud af køleskabet.
Løft dejen ud af formen ved at tage fat i filmen. Dejen kan nu let skæres i 8 stykker og forsigtigt sættes på en bageplade med bagepapir.
Bollerne bages i ca. 20 minutter.
Efter bagning skal de stå og køle af ca. 1/2 time inden de spises.
Ingredienser
1 pose Glutenfri boller med chiafrø
6 g gær (frisk, glutenfri)
650 g lunkent vand
Olie
Chiafrø
Fremgangsmåde
Formen skal være Ca. B 14 x L 20 cm stor og minimum 6 cm høj. Ca. 1,8 L. Beklæd en form med film og pensel filmen med lidt olie.
Find en stor røreskål og et piskeris.
Tilsæt gær til vandet og pisk til det er opløst.
Tilsæt derefter melblandingen under piskning til der opnås en tyk grød uden klumper.
Hæld straks dejen i formen. Drys evt. med nogle Chiafrø.
Dæk med film og stil dejen ved stuetemperatur i et par timer. Når dejen er hævet fint sættes den i køleskabet i minimum 2 timer. Gerne natten over.
Tænd for ovnen på ca. 220 grader og tag dejen ud af køleskabet.
Løft dejen ud af formen ved at tage fat i filmen. Dejen kan nu let skæres i 8 stykker og forsigtigt sættes på en bageplade med bagepapir.
Bollerne bages i ca. 20 minutter.
Efter bagning skal de stå og køle af ca. 1/2 time inden de spises.