Meget autentisk alternativ til rugbrød. Perfekt til frokostbordet og madpakken. Let at tilberede. Kan forberedes dagen før. Glutenfri & med højt fiberindhold.
1 Glutenfri Mørk kernebrød
6 g gær (frisk, glutenfri)
400 g vand
20 g maltekstrakt eller mørk sirup
35 g olivenolie
10 g salt
Vælg en rugbrødsform som måler 18 x10 x10 cm, med sliplet belægning.
Find en stor røreskål og et piskeris.
Tilsæt gær, maltekstrakt, olivenolie og salt til vandet og pisk til det er opløst.
Tilsæt derefter melblandingen under piskning til der opnås en tyk grød.
Hæld straks dejen i formen.
Dæk med film og stil dejen ved stuetemperatur i et par timer. Når dejen er hævet fint, sættes den i køleskabet i minimum 2 timer. Gerne natten over.
Tænd for ovnen på ca. 200 grader. Mørkt kernebrød bages i ca. 60 minutter.
Efter bagning skal det stå og køle af ca. 1 time inden det spises.
Ingredienser
1 Glutenfri Mørk kernebrød
6 g gær (frisk, glutenfri)
400 g vand
20 g maltekstrakt eller mørk sirup
35 g olivenolie
10 g salt
Fremgangsmåde
Vælg en rugbrødsform som måler 18 x10 x10 cm, med sliplet belægning.
Find en stor røreskål og et piskeris.
Tilsæt gær, maltekstrakt, olivenolie og salt til vandet og pisk til det er opløst.
Tilsæt derefter melblandingen under piskning til der opnås en tyk grød.
Hæld straks dejen i formen.
Dæk med film og stil dejen ved stuetemperatur i et par timer. Når dejen er hævet fint, sættes den i køleskabet i minimum 2 timer. Gerne natten over.
Tænd for ovnen på ca. 200 grader. Mørkt kernebrød bages i ca. 60 minutter.
Efter bagning skal det stå og køle af ca. 1 time inden det spises.