Hummussalat med ristet græskar og urtetofu

Hovedret
30 min
Serveringer: 4
Lyder en hummussalat ikke som en god opfindelse?! En bund med hummus toppet med en salat af, hvad der er hjemme. Virkelig velsmagende og mættende og perfekt til madrester! I salaten har vi ristet græskar, masseret grønkål og hurtigmarineret tofu. Marinaden rækker også som en dressing til salaten.

Ingredienser

Hummus
2 dåser (pr. 400 gram) kogte kikærter
2 spsk tahini
1 dl vand
1 spsk citronsaft
1 tsk malet spidskommen
Flagesalt
Topping
1 græskar, for eksempel Butternut, Hokkaido eller Muscat
100 gram grønkål
3 røde blommer eller 2 røde æbler
40 gram ristede nødder eller frø
1 spsk rapsolie
Flagesalt og friskmalet sort peber
Urtetofu
1 pakke (med 275 gram) neutral fast tofu
3 spiseskefulde koldpresset rapsolie
2 spsk vand
1 spsk æblecidereddike
1 spsk Dijon sennep
1 tsk ahornsirup
2 store håndfulde frisk persille + ekstra til pynt
Flagesalt og friskmalet sort peber

Fremgangsmåde

Hæld væden fra kikærterne og skyl dem. Blend dem sammen med resten af ​​ingredienserne til hummusen, krydre med salt.
Forvarm ovnen til 200 ° C. Skrub græskaret og del det i to, fjern kernerne og skær resten i mindre stykker. Fjern den grove stilk fra kålen og riv bladene i mindre stykker, masser med olie og en knivspids salt, indtil de er møre.
Læg græskarstykkerne på en bageplade og bland med lidt olie. Steg midt i ovnen i ca. 20 minutter, indtil græskaret er blødgjort og blevet gyldent. Læg kålen på pladen med ca. 5 minutter tilbage.
Skær tofu i tern. Steg i lidt olie i en stegepande, indtil de bliver lidt gyldne i kanterne. Bland ingredienserne til dressingen, bland med den tilberedte tofu.
Skær blommer i både, bland med de ristede grøntsager.
Fordel hummus i bunden af ​​fire skåle. Top med grøntsagsblandingen, tofu og valnødder. Hæld noget af urtedressingen over.

Lignende opskrifter