Lyder en hummussalat ikke som en god opfindelse?! En bund med hummus toppet med en salat af, hvad der er hjemme. Virkelig velsmagende og mættende og perfekt til madrester! I salaten har vi ristet græskar, masseret grønkål og hurtigmarineret tofu. Marinaden rækker også som en dressing til salaten.
Hummus
2 dåser (pr. 400 gram) kogte kikærter
2 spsk tahini
1 dl vand
1 spsk citronsaft
1 tsk malet spidskommen
Flagesalt
Topping
1 græskar, for eksempel Butternut, Hokkaido eller Muscat
100 gram grønkål
3 røde blommer eller 2 røde æbler
40 gram ristede nødder eller frø
1 spsk rapsolie
Flagesalt og friskmalet sort peber
Urtetofu
1 pakke (med 275 gram) neutral fast tofu
3 spiseskefulde koldpresset rapsolie
2 spsk vand
1 spsk æblecidereddike
1 spsk Dijon sennep
1 tsk ahornsirup
2 store håndfulde frisk persille + ekstra til pynt
Flagesalt og friskmalet sort peber
Hæld væden fra kikærterne og skyl dem. Blend dem sammen med resten af ingredienserne til hummusen, krydre med salt.
Forvarm ovnen til 200 ° C. Skrub græskaret og del det i to, fjern kernerne og skær resten i mindre stykker. Fjern den grove stilk fra kålen og riv bladene i mindre stykker, masser med olie og en knivspids salt, indtil de er møre.
Læg græskarstykkerne på en bageplade og bland med lidt olie. Steg midt i ovnen i ca. 20 minutter, indtil græskaret er blødgjort og blevet gyldent. Læg kålen på pladen med ca. 5 minutter tilbage.
Skær tofu i tern. Steg i lidt olie i en stegepande, indtil de bliver lidt gyldne i kanterne. Bland ingredienserne til dressingen, bland med den tilberedte tofu.
Skær blommer i både, bland med de ristede grøntsager.
Fordel hummus i bunden af fire skåle. Top med grøntsagsblandingen, tofu og valnødder. Hæld noget af urtedressingen over.
Ingredienser
Hummus
2 dåser (pr. 400 gram) kogte kikærter
2 spsk tahini
1 dl vand
1 spsk citronsaft
1 tsk malet spidskommen
Flagesalt
Topping
1 græskar, for eksempel Butternut, Hokkaido eller Muscat
100 gram grønkål
3 røde blommer eller 2 røde æbler
40 gram ristede nødder eller frø
1 spsk rapsolie
Flagesalt og friskmalet sort peber
Urtetofu
1 pakke (med 275 gram) neutral fast tofu
3 spiseskefulde koldpresset rapsolie
2 spsk vand
1 spsk æblecidereddike
1 spsk Dijon sennep
1 tsk ahornsirup
2 store håndfulde frisk persille + ekstra til pynt
Flagesalt og friskmalet sort peber
Fremgangsmåde
Hæld væden fra kikærterne og skyl dem. Blend dem sammen med resten af ingredienserne til hummusen, krydre med salt.
Forvarm ovnen til 200 ° C. Skrub græskaret og del det i to, fjern kernerne og skær resten i mindre stykker. Fjern den grove stilk fra kålen og riv bladene i mindre stykker, masser med olie og en knivspids salt, indtil de er møre.
Læg græskarstykkerne på en bageplade og bland med lidt olie. Steg midt i ovnen i ca. 20 minutter, indtil græskaret er blødgjort og blevet gyldent. Læg kålen på pladen med ca. 5 minutter tilbage.
Skær tofu i tern. Steg i lidt olie i en stegepande, indtil de bliver lidt gyldne i kanterne. Bland ingredienserne til dressingen, bland med den tilberedte tofu.
Skær blommer i både, bland med de ristede grøntsager.
Fordel hummus i bunden af fire skåle. Top med grøntsagsblandingen, tofu og valnødder. Hæld noget af urtedressingen over.