Varm linsegryde med gulerod, grønkål og mango

Hovedret
Serveringer: 4

Ingredienser

3 dl røde linser
1 økologisk rødløg
1 økologisk fed hvidløg
3 mellemstore økologiske gulerødder
40 g tørret mango
4 dl tomatoes passata
4 dl økologisk kokosmælk
4 dl vand
1 grøntsagsbouillon terning  
100 g økologisk grønkål
1 potte økologisk kruspersille
1 spsk. koldpresset kokosolie
himalayasalt, friskkværnet sort peber  

Krydderiblanding

2 tsk. Stødt ægte kanel  
1 tsk. Stødt ingefær
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. stødt gurkemeje
1 tsk. sødt paprika
1 tsk. chiliflager

Till servering

2 dl fuldkornsris
økologisk kruspersille
økologisk neutral yoghurt

Fremgangsmåde

Kog ris efter anvisning på pakken.
Skyl linserne.
Skræl og finhak løg og hvidløg. Skrub gulerødderne og skær i skiver.
Skær mangoen i mindre stykker.
Fjern stammen fra grønkålen og riv bladene i mindre stykker.
Mix krydderierne i en lille skål.
Opvarm kokosolien i en gryde, og steg løg og hvidløg ved middelvarme indtil de er møre.
Tilsæt krydderiblandingen og steg yderligere i et minut.
Tilsæt et par spsk. vand, hvis blandingen bliver for tør.
Tilsæt gulerod og mango bland godt rundt så alle ingredienser tager smag af krydderierne.
Hæld tomatoes passata, kokosmælk og vand ved.  
Smuldr bouillonterningen og lad det koge op.
Tilsæt linserne og kog dem ved svag varme under lå i 15-20 min til du har den ønskede konsistens.
Bland grønkål og persille i linserne og tag gryden af varmen. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Lad rette stå og samle sig inden servering.
Serveres med fuldkornsris, neutral yoghurt og ekstra persille.

Lignende opskrifter