Nem opskrift på lækre linsepandekager med tomatsalsa. Linsepandekagerne får deres smukke orange farve fra de røde linser. Pandekagerne er super nemme at lave og fyldet kan varieres i det uendelige. Erstat fx tomatsalsaen med falafler, humus og årstidens grønt. Velbekomme!
Tomatsalsa
4 tomater i forskellige farver
1 finthakket rødløg
½ finthakket rød chili
½ dl hakkede koriander
1 spsk limesaft
1 spsk Urtekram ekstra jomfruolivenolie
1 tsk Urtekram groft atlanterhavssalt
Linsepandekager
300 g Urtekram røde splitlinser
5 dl kogende vand
1 spsk Urtekram ekstra jomfruolivenolie
1,5 tsk Urtekram groft atlanterhavssalt
Lidt olie til stegning
Tilbehør
50 g rucolasalat
30 g tørristede pinjekerner
1 dl Creme fraiche
Hak tomaterne fint og vend dem sammen med løg, chili, koriander, limesaft og salt. Lad salsaen trække, mens du laver linsepandekagerne.
Skyl linserne i koldt vand og kom dem i en skål.
Hæld kogende vand over og lad dem trække i 10-15 min.
Kom linser, vand, olie og salt i et blenderglas og blend til dejen er helt glat.
Opvarm en pande og tilføj lidt olie. Panden må ikke blive alt for varm.
Hæld ca. 1 dl dej på panden og bred dejen godt ud – brug fx bagsiden af en ske.
Bag pandekagerne ca. 2 min på hver siden ved jævn varme.
Anret linsepandekagerne med rucolasalat, tomatsalsa, pinjekerner og creme fraiche. Pynt evt. med friske korianderblade.
Ingredienser
Tomatsalsa
4 tomater i forskellige farver
1 finthakket rødløg
½ finthakket rød chili
½ dl hakkede koriander
1 spsk limesaft
1 spsk Urtekram ekstra jomfruolivenolie
1 tsk Urtekram groft atlanterhavssalt
Linsepandekager
300 g Urtekram røde splitlinser
5 dl kogende vand
1 spsk Urtekram ekstra jomfruolivenolie
1,5 tsk Urtekram groft atlanterhavssalt
Lidt olie til stegning
Tilbehør
50 g rucolasalat
30 g tørristede pinjekerner
1 dl Creme fraiche
Fremgangsmåde
Hak tomaterne fint og vend dem sammen med løg, chili, koriander, limesaft og salt. Lad salsaen trække, mens du laver linsepandekagerne.
Skyl linserne i koldt vand og kom dem i en skål.
Hæld kogende vand over og lad dem trække i 10-15 min.
Kom linser, vand, olie og salt i et blenderglas og blend til dejen er helt glat.
Opvarm en pande og tilføj lidt olie. Panden må ikke blive alt for varm.
Hæld ca. 1 dl dej på panden og bred dejen godt ud – brug fx bagsiden af en ske.
Bag pandekagerne ca. 2 min på hver siden ved jævn varme.
Anret linsepandekagerne med rucolasalat, tomatsalsa, pinjekerner og creme fraiche. Pynt evt. med friske korianderblade.